Fırat Üniversitesine Yeni Bilimsel Araştırma Teknesi Kazandırıldı

Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesine bilimsel çalışmalarda kullanılmak için alınan Bilimsel Araştırma Teknesi, Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın katıldığı bir törenle suya indirildi.

Pertek İskelesinde suya indirilen Fırat Su adı verilen tekne ile Su Ürünleri alanında çeşitli çalışmalar yapılacak.

Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil Hasar, Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Çalta, Su Ürünleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Nuri Başusta ile Öğretim üyesi Prof. Dr. Asiye Başusta tekne ile deneme amaçlı suya açıldı.

Konu ile ilgili açıklama yapan Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ, Su Ürünleri Fakültesine araştırma yapmak üzere alınan teknenin hayırlı olmasını dileyerek, Tekneyi Su Ürünleri Fakültesi dışında bilimsel çalışma yapmak isteyen diğer bölümlerinde kullanabileceğini söyledi.

Fırat Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Metin Çalta ise, bilimsel araştırma teknesinin yıllardır hayalleri olduğunu belirterek, Rektör Prof. Dr. Kutbeddin Demirdağ’ın destekleriyle yaptıkları alt yapı projesi sayesinde bu tekneyi fakültelerine kazandırdıklarını söyledi.

Su Ürünleri Fakültesi Öğretim üyesi ve Proje Koordinatörü Doç. Dr. Asiye Başusta ise, Su Ürünleri Fakültesi kurulduğundan beri böyle bir tekne hayallerinin olduğunu ifade ederek, “ Bu hayali gerçekleştirmekten çok mutluyuz. Altyapı projesi hazırlayarak bu tekneyi aldık. Sayın Rektörümüze ve Dekanımıza bize verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Su Ürünleri Fakültesi Dekan yardımcısı Prof. Dr. Nuri Başusta da, teknenin alınması ile birlikte daha önemli projelere imza atacaklarını vurgulayarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

HABERİN GÖRÜNTÜSÜNÜ İZLE...